Србија

ВЛАДА СРБИЈЕ УСВОЈИЛА НОВЕ МЕРЕ: Вечерас ступају на снагу!

Влада Србије, на препоруку Кризног штаба, на данашњој седници је усвојила измењену уредбу о мерама за спречавање и сузбијање вируса корона, којом је радно време угоститељских објеката дозвољено до 23 часа.

Ограничавање радног времена до 23 часа заправо је пооштравање мера, јер су поједини објекти, који имају баште, могли да раде до један сат после поноћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова одлука ступа на снагу одмах, дакле примењиваће се већ од вечерас у 23.00 када ће на терен изаћи појачане инспекцијске службе које ће вршити контролу поштовања ове забране у свим градовима, али са посебним акцентом на Београд.

Контролисаће се продавнице, угоститељски објекти од кафића и ресторана до клубова, сви други локали са изузетком апотека и бензинских пумпи којима је дозвољено да остану отворени и након 23 часа.

Како су најавили надлежни, казне ће бити за све који не буду поштовали ове мере, без изузетака, а посебно у Београду где се последњих дана бележи више од половине новозаражених од корона вируса.

Подсетимо, у последња 24 часа у Србији је регистрован 151 новозаражени од ковида-19, а чланови Кризног штаба у више наврата су истакли да је ситуација – забрињавајућа.

С обзиром да се у другој половини октобра и новембру најављује распламсавање короне, није ускључено да наредних недеља буду уведене и нове, строже мере како би се спречило ширење епидемије у нашој земљи.

Извор: Блиц