Србија

ВУЧИЋ ДОНЕО ОДЛУКУ! Стиже једнократна помоћ од 10.000 динара!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће данас бити најтежи дан за Србију јер се очекује да број новозаражених премаши 1.200.

Свим зравственим радницима једнократно по 10.000 динара

Вучић је најавио да ће свих 120.000 здравствених радника добити једнократну помоћ у висини од 10. 000 динара, као и да ће од 1. јануара имати највеће повећање плата у односу на друге категорије запослених у јавном сектору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је, након састанка са директорима ковид болница, рекао да бројке свакако брину, иако је ситуација значајно боља у Србији него у свим другим деловима Европе.

Изразио је посебну захвалност лекарима и медицинском особљу и казао да је разговарано како да се укаже поштовање тим људима.

„Имали смо конференцијски разговор са Министарством финансија. Договорили смо да свих 120.000 здрадвствених радника добије једнократну помоћ од по 10.000 динара“, објаснио је он.

Вучић је указао да је, и поред тешке ситуације услед корона кризе, планирано да се највише увећају плате здравственим радницима идуће године.

„Тиме показујемо опредељење Србије да бринемо о здрављу наших грађана. Показујемо да као држава имамо снаге да се боримо и изборимо са европским и светским проблемом, који је корона вирус донео“, рекао је он.

Вучић је пренео да је разговарано и о проблемима са стручним кадром, те да је замолио анестезиологе да се убрза обука специјалиста за употребу респиратора.

„То ћемо морати да убрзамо, јер у неким болницама имамо респираторе, али немамо стручни кадар који може да их употреби, па трошимо новац за превоз људи до болница у другим градовима“, објаснио је он.

 

Извор: rs.sputniknews.com