Србија

ВУЧИЋ ИЗНЕНАДИО СВЕ! Биће нека нова корона! СПРЕМНИ СМО ЗА ТО!

Председник Србије Александар Вучић током обиласка Клиничког центра Србије да ће бити „нека нова корона“, али да је српски здравствени систем спреман.

Говорио је о градњи ковид болница.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сад смо ужасно срећни што смо о томе на време размишљали и то на време кад пандемија није била толико снажна у Србији. Биће нека нова корона, а јачање капацитета здравства јача укупну моћ државе“, каже.

Како наводи, ковид расте – бројеви су све већи и у Европи и у Србији.

„Имаћемо нове заразе, биће нових вируса, али имаћемо огромне капацитете“, додаје.

када су у питању избории у Шапцу, Вучић наводи да је то била тужна сага, али да је срећан крај.

„Мислим да имамо срећан крај у Шапцу, као што је народ желео“, каже о изборима.

Јуче се састао део опозиције са европским комесаром Вархељијем, а Вучић је навео да му то није важно да коментарише, јер је пред нама много посла.

„Од борбе са коронавирусом која постаје све тежа…“, наводи.

Како даље наводи, он се диви лекарима и захвалан им је што су радили најтежи посао.

„Заслужили су наше признање, јер су чували живо Србији“, каже председник. Додаје и да Србија наставља европски пут али ће и чувати свој обра, а коментаришући посету комесара додаје:

„И да будем искрен, без обзира коме сам се и колико замерио у Европи и свету, поносан сам на свако слово које сам синоћ изоворио, јер знам да ћемо тешко имати председника да каже нешто да никога не увреди, али и довољно храбрости да каже оно што сви виде и мисле“.

Када је ситуација са короном у питању наводи да је веома забринут, и да је примећено да корона буја.

„Што се тиче рестриктивних мера – нисам се много уплашио оних са каменицам. Ако будемо морали примењиваћемо теже мере, а какве – то је на кризном штабу“, каже.

У овом тренутку нема најава за такве мере, додаје.

Политка Србије је да буде у добрим односима са свима, каже он о извештају Европске комисије. Како даље наводи, он се хвали добрим односима и са Кином и са Русијом, али и са ЕУ.

Каже и да не би искључио парламентарне, али избори за град Београд биће одржани за годину и по дана.

„Избори и за председника, не бих искључио парламентарне, свакако избори за Град Београд, биће одржани у наредних годину и по дана, можда нешто мање“, каже и објашњава.

„Суштина је да сам спреман да платим сваку врсту политичке цене“.

Када је у питању учествовање у кампањи за парламентарне изборе, наводи да данас има више догађаја него током кампање, а додаје и да су Макрон и Џонсон учествовали на изборима у својим државама са премијерских позиција.

Каже и да ће свом мандат завршити поносно због свега што је учињено. Додаје и да не мисли да је независност правосуђа проблем, већ ефикасност.

„Неће бити нових Олуја“
Службе безбедности Србије проследиле су државном врху Србије упозорење да се спремају организоване провокације и напади Албанаца, јавили су данас медији, а Вучић наводи да није лако сачувати становништво на КиМ.

„Није лако, немамо ефективну контолу на територији КиМ, али смо преговорима и разговорима успели да сачувамо становништво. Ја сам рекао да неће бити нових Олуја нашег стамовништва, борићемо се дипломатски“, каже и додаје да се оружјем ништа не решава.

„Само хладне главе и компромисима“, појашњава.

 

 

 

Извор: Б92