loading...
Србија

ВУЧИЋ ПОТВРДИО! Србија набавља америчко-немачку вакцину против короне

Србија ће до марта добити 350.000 доза вакцине против вируса корона америчко-немачког произвођача „Фајзер-Бајонтек“, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Вучић је најавио да се у наредним данима очекује да буде потписан уговор са том компанијом, али да је то довољно тек да 170.000 људи буде вакцинисано, што је довољно за здравствене раднике, припаднике војске…

„Зато морамо до Нове године да набавимо вакцине и са друге стране“, рекао је Вучић.

Он је изјавио да ће примити прву вакцину против вируса корона која дође у Србију, без обзира ко буде њен произвођач.

Он је навео да ће вакцина бити бесплатна и да ће је прво, сасвим сигурно, добити медицински радници, као обавезну, јер су они најизложенији, затим полиција и војска, а потом и сви остали.

Он је додао и да је и данас тежак дан за нама.

„Биће између 600 и 700 заражених особа, број људи у болницама се повећава. Када имамо између 80 и 100 људи више које хоспитализујемо у односу на оне које отпуштамо, то значи да свакога дана или свака два дана попунимо једну болницу“, рекао је Вучић и додао како „нема показатеља смирења, напротив, сваког дана је све већи проценат позитивних“.

Вучић је навео и да ће две ковид болнице бити готове до половине децембра, што ће, како је објаснио, много олакшати оптерећење под којим су лекари, али и држава

„Када сам ја у болници два дана, тиме сам платио све оно што сам издвајао годишње за здравствено осигурање. Замислите да сам 30, 40 или више дана. Због тога молим људе да покушамо да будемо одговорни“, рекао је Вучић. Објаснио је да је Србија и даље међу најбољим у Европи пропорционално и по броју заражених и по броју смртних случајева.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...