Србија

ВУЧИЋ СЕ УКЉУЧИО У ДНЕВНИК ЗБОГ СКОКА ЗАРАЖЕНИХ: Е сад настаје паника, а како и не би

Фото: Јутјуб

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић данас се укључио у дневник јавног сервиса рекавши да кад је реч о корони да је крајње време да почнемо да се понашамо најодговорније могуће.

– И даље то није тако драматично, да не плашимо људе… Наговештавали смо да долази теже време… Немамо велики број мртвих и хоспитализованих и наш систем то засад подноси али је крајње време да почнемо да се понашамо најодговорније могуће и да будемо свесни да ћемо се суочити са том болешћу – додао је Вучић нагласивши што је добро што градимо болнице „као да смо знали“ и што ће бити готове до децембра, али да сада морамо да порадимо на опреми.

View this post on Instagram

"Srbija će po novoj proceni MMF-a, biti prva u Evropi po stopi rasta i 2020. godinu završiće sa zlatnom medaljom. Pad će biti minimalan u odnosu na zemlje u regionu. Želim da čestitam građanima Srbije! Prvi put smo danas krenuli u razgovor oko plata, oni su skeptični, ali mi smo insistirali i pokazali smo dovoljno prostora za povećanje plata u javnom sektoru, kada uzmete u obzir da minimalac raste 6,6 odsto za 325.000 radnika u Srbiji. Ljudi moraju da razumeju da je to neverovatan rast u uslovima korona krize. Veoma pažljivo razgovaramo sa MMF-om i ne potcenjujemo rizike o kojima oni govore. Srbija postaje snažnija i ekonomski jača i zbog mera fiskalne konsolidacije i reforma koje smo proveli. Da li ćemo uspeti da to zadržimo zavisi od našeg rada, energije i marljivosti." – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u izjavi za televiziju RTS|1.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Радимо на вакцини да је добијемо са свих страна, са Кинезима, са Русима са Западом… Ја сам мислио да ће то бити готово до октобра, новембра… добро је што смо градили болнице… Ужасна је ситуација у целој Европи, знате кад имате 200 у Македонији то је као да имате 800 у Србији.

На питање хоће ли се школе затварати, Вучић је рекао:

– Нисам део медицинског тима, то ће они одлучивати али не видим некаквог смисла у томе… Немамо ми деце од 7 до 18 година која су угрожена, већи је проблем да они то не донесу бакама и декама. Ту су угорожени старији људи, гојазни, дијабетичари, срчани болесници – додао је он.

Он је напоменуо да у региону број позитивних много више расте и да је, на пример, у Хрватској 770 нових оболелих, што би у Србији значило 1.300 нових случајева заразе, пропорционално броју становника. Он је рекао и да није чудо да настаје паника када се број заражених свуда повећава и у Европи и у региону, али да се ми и даље боље од њих држимо.

Извор: Курир.рс