Србија

ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА ШОКИРАЛА СРБИЈУ: Наставићу да будем ЂАВОЉИ АДВОКАТ

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, Александар Вучић је састанку са представницима Националног конвента о Европској унији рекао ће наредних годину и по дана, колико му још траје председнички мандат, наставити да буде “ђавољи адвокат”, да ће, каже, нешто да досоли, нешто да одсоли.

Теме састанка Вучића са представницима Националног конвента о Европској унији су спољна политика Србије и перспективе дијалога Београда и Приштине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Национални конвент саопштио је јуче да је циљ састанка да се поново покрене дијалог о решавању питања Косова, као и теме спољне политике Србије. У Конвенту наводе да је састанак део стратешког дијалога који има за циљ да омогући дебату представника цивилног друштва са највишим званичницима Србије о кључним аспектима приступања Србије Европској унији.

На састанку ће говорити еминентни стручњаци за спољну политику, међународне односе и европске интеграције, као и чланови Радне групе Националног конвента за Поглавље 35. Представници Националног конвента су у два наврата од 2018. године имали прилику да на тему Поглавља 35 и решавања питања Косова у контексту европских интеграција разговарају са председником Вучићем.

Последњи пут то је било у јулу 2019. године када је објављен Извештај ЕК о напретку.

 

 

 

Извор: Еспресо.рс / Тањуг