Србија

Запањујуће тврдње: „КОСОВО И АЛБАНИЈА ЗАВРШИЋЕ КАО КОЛОНИЈЕ СРБИЈЕ“

Заменик председника Самоопредељења Гљаук Коњуфца изјавио је да се „Мини Шенген“ може назвати и „Мини Нови Сад“, јер је створен у Новом Саду. Како наводи, то омогућава Србији да оствари дугогодишњи сан о стварању заједничког тржишта са Косовом, Албанијом и Северном Македонијом.

– Ово је изванредна услуга за Србију у овом простору у којем живе Албанци, којим ће Србија добити доминантан положај на тржишту и привреди региона – рекао је Коњуфца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Косово и Албанија ће завршити као трговинске колоније Србије – упозорио је други човек Покрета Самоопредељење и бивши косовски министар правде.

Он је навео да је Самоопредељење укинуло таксу уведену Србији, али је забранило улазак српске робе. Рекао је да је тај реципроцитет заоштрио односе са Александром Вучићем и Ричардом Гренелом.

Према његовим речима, Аљбин Курти није одбио да оде у Белу кућу, јавља Газета Експрес.

– Реципроцитет је спречио сусрет Вучића и Куртија. Гренел није прихватио реципроцитет – рекао је Коњуфца.

Он је навео да је документ потписан у Вашингтону имао неколико проблема, међу којима су Газиводе и „Мини Шенген“.

– Никада није прихваћено помињање косовских ресурса у преговорима. Ни воде, ни рудници. То су обавезе преузете према Србији. Говори се о ексклузивном ресурсу Косова. Експроприсани део који се налази на територији Србије платио је народ Косова – рекао је Коњуфца.

 

Извор: (vesti-online.com)