Србија

АЛАРМАНТНЕ КОРОНА БРОЈКЕ: Расте број заражених, а преминулих…

У Србији је у последња 24 сата на корона вирус тестирано 14.116 грађана од којих је 3.499 позитивно.

Нажалост, преминуло је 17 оболелих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На респираторима у болницама широм Србије тренутно се налази 158 пацијент.

Измене Закона о заштити становништва од заразних болести, подсећамо, ступиле су на снагу данас тачно у 14 часова.

Скупштина Србије усвојила је претходно измене и допуне Закона који представља правни оквир за мере и процедуре у којем ће се боље држати под контролом епидемија корона вируса и спречити веће негативне последице.

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас након састанка са директорима ковид болница у Србији да је здравствени ситем пребукиран. Лончар је потврдио да Влада Србије разматра нове мере на предлог Кризног штаба.

Након јучерашње одржане седнице Кризног штаба епидемиолог Предраг Кон је обелоданио списак мера које су предложене Влади Србије.

– Основно је да се све мере које су до сад донете поштују. Друго што смо предложили је да маске буду обавезне у затвореном простору, али и на отвореном простору и то посебно у пешачким зонама. Ми смо предложили да објекти у којима долази до заражавања, а то су првенствено ноћни клубови, не раде после 18 сати. Првенствено се мисли на ноћне клубове. То је орочена мера на две недеље. Орочена мера би подразумевала да се сагледа ефекат њен ефекат након две недеље – казао је Кон.

Институт за медицину рада већ је ушао у ковид систем док Институт за реуматологију и Специјална болница „Свети Сава“ улазе вечерас. Клинички центар Србије према речима Лончара тражи решење да се још нека од клиника претвори у ковид болницу.

Извор: Курир.рс