Србија

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ! Докторка Дарија се хитно обратила нацији: Ево шта ћемо сви морати да урадимо!

ГОШЋА јутарњег програма на РТС била је др Дарија Кисић Тепавчевић која је најавила о којим мерама ће се расправљати на данашњој седници Кризног штаба.

– То су све мере о којим стално причамо, више ограничење места где се окупља већи број људи, ригорозније кажњавање… Суштина је да се свако придржава прописаних мера, не би било потребе за тим. Да се читав свет од почетка понашао тако да се спречи ширење заразе, не би нам биле потребне ове додатне мере. Прошло је годину дана, очигледно нисмо били довољно брзи. Уз ове мере сигурно ћемо видети побољшање. Нема нових мера које могу да се донесу а да буду суштински важне, једино ношење маске и постојеће мере. Одлуке на Кризном штабу су продукт договора – каже др Дарија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јутрос је објављено и да се упокојио и патријарх Иринеј.

– Широм света корона нове жртве узима, не бира пол ни узраст. Сведоци смо да узима и најбоље међу нама. Крајње је време да се уозбиљимо и схватимо своју улогу. Суштина је да схватимо, читав свет не може да успе, ако нисмо заједно у томе.

О стању у домовима за старе и вакцинацији, др Кисић је рекла:

– Старији су сачували сами себе, слушали су инструкције. Стање у домовима за старе је да имамо 431 зараженог корисника и 294 међу запосленима. То је око 40 посто свих установа. Битно је сачувати старе у домовима где се корона најбрже шири, и тамо су најригорозније контроле, дешавали су се случајеви уноса, дешавају се и сада, али то је спорадично, на време се реаговало. Ова група јесте у појачаном ризику од компликација и биће вишетруки приоритет кад је реч о вакцинацији – казала је др Дарија.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс