Србија

Албанци у паници! Шокантне тврдње: ХАШКА ПРЕСУДА ТАЧИЈУ ЋЕ СРУШИТИ ЛАЖНУ ДРЖАВУ КОСОВО!

Хашим Тачи (фото:ЈуТјуб

ПОМНО сам пратио долазак Хашима Тачија у Хаг. Веома сам задовољан што је у затвору. Чекали смо на то више од двадесет година. Коначно је пред судом, са тројицом својих саучесника. Било је крајње време.

То, у ексклузивном разговору за „Новости“, истиче Жак Огар, некадашњи француски официр са чином пуковника, вођа специјалаца који су први ушли на Косово и Метохију после потписивања Кумановског споразума. Огар додаје да су одмах по доласку на КиМ чули за ОВК и о њиховим злочинима над Србима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Истинске размере злочина сам открио на лицу места, и то у веома кратком року. Када вам свакога дана долазе људи, Срби, Албанци или Роми, да вам пренесу потресна сведочанства, да вам кажу да је ОВК отела ту и ту особу, да је неко нестао на том и том месту, брзо схватите да у ОВК нису били „анђели“ како су то тврдили Мадлен Олбрајт и њој слични – појашњава Огар.

Додаје да се на КиМ задржао кратко, али да је сведочио нападима на манастир Девич, у Старом Тргу, у Косовској Митровици. Једном су и интервенисали када су припадници ОВК покушали да убију стари брачни пар Срба који су одбили да им дају кључеве свог стана:

– Требало је много стрпљења док Специјални суд за Косово коначно није започео процесе. Још пре неколико година имали су све доказе против Тачија. Питање је зашто су толико чекали са суђењем. Али, као што се каже, боље икад него никад!

Вођа француских специјалаца истиче да се нада да правда неће бити разочаравајућа, да ће суд независно радити свој посао и да неће дозволити да на њега утичу притисцима споља.

– Сви знају да су постојали недвосмислени докази за злочине у случају Харадинаја, али он је и даље слободан. До сада се видело да је реч о политичком правосуђу на које лако могу да утичу различите владе – наглашава Огар. – Ако је правосуђе заиста независно, биће осуђени на дугогодишњи затвор.

Огар додаје да су очевици, који су прихватили да сведоче против ОВК, досад редом нестајали, налазили су их удављене у кади, газили су их аутобуси…

Пре неколико година и он је пристао да сведочи, али га, на крају, ипак нису звали. Због свега наведеног, заштита сведока биће од суштинског значаја, наглашава наш саговорник.

– Пресуда Тачију и осталима у Хагу била би јасна порука за тзв. Републику Косово. Ако су је основали осуђени за злочин против човечности, таква „држава“ би била у старту умрљана тим злочинима – тврди Огар.

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс