Србија

БОЖО ВРЕЋО РАЗБЕСНЕО ГРАЂАНЕ: Нисам по аршинима мрзитеља, љубомора, хомофобија и примитивизам су део овог простора

Напунио џепове парама, па сада глуми и жртву.

Иако га нико није вређео ни на сексуалној нити верској основи, него због некоректног понашања прављења концерта док Србија жали за својим Патријархом и очигледног ризика да се након његовог концерта велики број људи врати својим кућама заражен вирусом Ковид-19, Божо Врећо као веш манипулатор одлучио је да уз подршку медија од себе направи жртву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Самозвани уметник Божо Врећо познат по томе што се облачи у женску одећу, тврди да су испоштовали све мере како би спречили ширење короне иако се на снимцима и фотографијама које је објавила Комбанк дворана јасно види да чланови оркестра не носе маске, а нигде није могуће пронаћи фотографије публике које би покрепиле његове наводе да су сви носили маске.

Врећо је у статусу на Фејсбуку који одише говором мржње напао Православну заједницу и навређао оне које назива хомофобима, психјатријским болесницима који се не слажу са ЛГБТ политиком.

Занимљиво је да су цензору Фејсбука то јест такозвани фацт-цхекери већ почели да бришу вести које показују снимке концерта са спорне вечери уз објашњење да их је Врећо лично демантовао, па самим тиме његове изјаве морају да буду истина. Овим су по ко зна који пут прекршена основана људска права на слободу говор и мишљења у Србији, а држава и даље не жели ништа да предузме по питању ауторитарног понашања монополистичких фирми Твитер, Инстаграм и Јутјуб.

Саопштење Врећа преносимо у целости:

– Ово пишем због свих људи који ово очекују прочитати од мене и биће моје једино објашњење на увреде јуче по питању мог распродатог концерта 19-ог новембра у Дому синдиката (Комбанк дворана), иако су и за то мрзитељи писали да је Сава Центар – започео је своје обраћање и додао:

– Најпре једна ствар, знате ли да су оба моја концерта уговорена пре два месеца и да су то једини концерти за моје музичаре који нису радили 6 месеци, да не спомињем целу организацију иза, тонци, светла, сви којима итекако значи у овом времену нешто и успети остварити да се деси, ми вероватно све до марта немамо концерте и ово је била једина могућност у складу са условима Комбанк дворане на које смо пристали, уз све испоштоване заштитне мере но то се и подразумева. (Ипак своје тврдње Врећо није могао да докаже јер са фотографија концерта упадљиво изостају слике публике)

– Нисам сигуран да вера и религија на коју се толико позивају сви ти људи одобрава мржњу према човеку уметнику и неком ко је пре свега имао добру намеру?! Са друге стране дакако да поштујемо и три дана жалости у земљи због смрти патријарха те смо ту и стали, мој једини циљ је био испоштовати моју публику и доћи, унети им мало радости у свем овом времену у коме смо заједно, мало их охрабрити, подићи, учинити оно што музика вековима уназад чини, бива лек за душу и то ћу увек следити.

– Дали смо све од себе да све по питању концерата буде сигурно, сви са маскама, дезинфекција, сви на посебно размештеним местима, уз адекватан размак и трећину капацитета сале у Дому синдиката (Комбанк дворана), и на то смо пристали јер нам је била важна законска могућност у складу са одлукама кризног штаба да се концерт може десити.

– Подвале, љаге, зависти, љубоморе, осуде свега и свакога, хомофобије, тираније, примитивизам, конзерватизам, су саставни део наших простора али сам са друге стране срећан што у овом лудилу има пуно људи који воле и цене то што радим и дају безграничну подршку. И знате шта, ти људи који пишу такве гадости нису моја публика и захвалан сам на томе, питао бих се какав сам то човек да сам по аршинима мрзитеља?!

– Закључићу следећим, од мене ћете увек добити само љубав, из ње сам створен и наставићу делити је онако како могу, умем и знам, кроз моју музику, то има ко да чује и увек ће бити, широм света онако како и заслужујем, хвала за сваку лепу реч којих генерално мањка да их упутимо једни другима, а за увреде, свако своје лице показује изговореним, то је најбољи одраз нас самих, изговорена реч.

Извор: Директно.рс