Регион

БУРА У РЕГИОНУ! Ситуација је алармантна! Ускоро одлука да ли ће бити ангажована војска како би се зауставило ширење вируса!

Влада Северне Македоније прогласила је ванредну ситуацију на нивоу читаве државе током наредних 30 дана, како би покушала да заустави ширење корона вируса

Влада ће предложити председнику да усвоји одлуку о ангажовању припадника војске у напорима за одговор на кризу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим тога, Министарство унутрашњих послова, Министарство одбране, Министарство здравља, војска, Кризни штаб и Управа за заштиту и спашавање ставиће на располагање своје своје ресурсе и капацитете.

Министар здравља Венко Филипче састао се у петак са власницима приватних болница у Скопљу. Они су поздравили одлуку и рекли да ће ресурсе својих болница ставити на располагање надлежним органима у склопу напора државе да се избори са пандемијом.

Ово је први пут да држава мора да направи реорганизацију са приватним здравственим институцијама у управљању кризом изазваном пандемијом, да боље дефинише услове и начине на који ће ресурси бити коришћени, а који би требало да буду формализовани на сутрашњем састанку, наводи се у саопштењу Министарства здравља.

Крижни штаб Северне Македоније одржаће сутра састанак како би размотрио нацрт плана за борбу против пандемије.

Болнице су готово сасвим попуњене, а Министарство здравља наводи да су у току напори да се обезбеде додатни капацитети за пријем ковид пацијената.

Број новозаражених и преминулих у Северној Македонији је и даље у порасту. Надлежни су данас потврдили да је од последњег пресека заражено 1.237 људи, а преминуло још 39.

Од почетка пандемије, потврђено је 52.449 случајева ковид-19. Оздравило је 30.952 пацијената, а преминуло 1.462.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг