Србија

ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА У БЕОГРАДУ? Хитно се огласио Горан Весић и открио све!

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је данас да неће бити полицијског часа у Београду, већ да је неопходно да се стриктно поштују постојеће мере заштите.

„Полицијског часа о којем се поново прича, неће бити, јер тиме не бисмо постигли никакав резултат“, рекао је Весић за Тањуг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Београд је зариште епидемије коронавируса, у којем је регистрован највећи број потврђених случајева, и зато је неооходно да се стриктније поштују постојеће мере заштите, нагласио је Весић.

Он је навео да 90 одсто грађана поштује мере и да их се придржава, као и, како каже, 99 одсто угоститеља.

“Време је да се позабавимо тиме како да убедимо и натерамо оне који не поштују мере, да их се придржавају, јер због њих испаштају сви остали”, указао је Весић.

Он је рекао да је неопходно да се измени закон који би омогућио да већи број службених лица – полицајаца, комуналних милиционера, инспектора, могу да надгледају поштовање постојећих мера.

“У Кривичном законику постоје кривична дела као што је намерно ширење заразе у време епидемије. Онај ко организује журку на реци, на сплаву који се откачи у 23 сата, тај је кривично одговоран, а не деца која дођу на журку”, рекао је Весић

Он је апеловао на грађане да поштују епидемиолошке мере, додајући да се о свакој мери говори пре свега са апскета здравља, али и економије.

“Наша еконимија мора да ради, јер ћемо онда имати довољно новца за здравствене раднике, за опрему. Ако не ради, неће бити новца”, рекао је Весић и додао да у Београду у угоститељству ради 40.000 људи који треба да примају плату.

“Зато апелујем на све грађане Београда, и на наше госте, да се стриктније поштују мере, да се носе маске и не одлази на прославе које организују поједини бахати угоститељи”, упозорио је Весић.

Испричао је да је пре неки дан забележзен случај да је власница нелегалног угоститељског објекта напала и повредила комуналног милиционера, око два после поноћи.

“Она треба кривично да одговара и за напад на службено лице и за то што је намерно покушала да зарази своје гостеви. Да на тај начин обезбедимо да наш град живи и да људи зарађују, а да истовремено чувамо здравље грађана”, рекао је Весић.

То је, каже, једини прави начин да се изађе из ове епидемије.

“Разумем лекаре и медицинске сестре, знам да није лако и да су оптерећени, и помозимо им тако што ћемо поштовати мере”, закључио је Весић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг