Србија

ДАЧИЋ: Ово је последња мера коју држава може да уведе

Фото: Јутјуб

Председник Народне скупштине Србије Ивица Дачић рекао је да у овом тренутку не постоје ригорозније мере које би држава у борби против корона вируса могла да уведе

Он је, гостујући у емисији „Хит твит“ подсетио на болести које су у прошлости харале Европом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Велики број људи данас умире, али те епидемије су и прошлости односиле по 20 30 одсто становништва, ми немамо радикалије мере, осим карантина, а то такође има своје последице – рекао је Дачић.

Навео је да сада постоји проблем када је у питању регистрација вакцине против корона вируса, о којој сви причају.

– За вакцину која би требало да буде ефикасна и безбедна потребно је да се региструје, а то захтева проверу. То што се прича овако, може да се прича колико хоћете. Сада смо у проблему, сви причају о вакцинама, а нико не прича о њиховој регистрацији. То је политичка и економска борба – истакао је Дачић.

Апеловао је на све грађане да се уздрже од напада на лекаре, јер сада није тренутак за било какву политизацију ситуације у којој се Србија налази.

– Доктор Кон је сада са две стране на удару и зато би требало наћи баланс у томе да на једној страни заштитимо народ и на другој појединце. Најлакше је напасти лекаре. Ја осуђујем сваку врсту политизације ове ситуације. Морамо да имамо у виду да држава мора да функционише – рекао је он.

О претњама Вучићу

Председник Народне скупштине осврнуо се и на недавне претње које је преко друштвених мрежа, али и у појединим телевизијским емисијам добијао Александар Вучић и најоштрије их осудио.

– Ми имамо манир да за сваку претњу кажемо „ма то су глупости, то су лудаци“, а историја тог насиља је говорила да су то увек чинили људи те врсте. Али нису кривци ови који напишу такве ствари на друштвеним мрежама, већ они који стварају атмосферу у којој је нормално претити председнику државе и његовој породици – рекао је Дачић.

Извор: Блиц

Ознаке