Србија

Доктор Кон послао стравично упозорење! ДАНАС ЋЕ БИТИ НАЈГОРИ ДАН ЗА СРБИЈУ!

У Србији је у протекла 24 сата забележено још 2.813 нових случајева заразе короном. Нажалост, преминула је 21 особа. Број пацијената на респираторима је 161.

Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон гостовао је у Јутарњем програму Прве телевизије и причао о чињеници да су пондедељком бројке увек мање, јер се мање људи тестира викендом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Епидемија у Србији није под контролом, не, све време на неки начин имамо под контролом ситуацију, али уз огромно ангажовање, и још увек бележимо пораст. Данас очекујем да ће највероватније бити максималан број до сада, тако да не можемо да кажемо да се стабилизовало“, рекао је Кон који није желео да „лицитира бројкама“.

„Близу, или преко 4.000 новозаражених“, рекао је он.

„У овој недељи, очекивали смо заравњење криве, али очигледно нисмо спроводили те мере довољно да би се то догодило. Овај пораст који данас очекујемо, видећемо у наредних неколико дана, пробаћемо да га стабилизујемо али је на високом нивоу. У Београду је критична ситуација, не може се другачије рећи,“ казао је Кон на Првој телевизији.

Члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић је изјавио да ће до 20. децембра крива бити заравњена, Кон је рекао да „то сви желимо“.

„То би и требало да се деси, ја сам и раније наглашавао да ми сада први пут имамо искуство с овим вирусом на преласку из јесени у зиму. Да, желимо да буде тако и очекујемо, али да ли ће бити, видећемо“, рекао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: (Еспресо.рс / Мондо.рс)

 

Ознаке