Србија

Доктор Стојановић шокирао Србију! Бојим се да ће се за САМО ЈЕДАН ДАН ДЕСИТИ СТРАШНА СТВАР

Подаци су све више забрињавајући!

Директор Клиничко-болничког центра Земун проф. др Драгош Стојановић каже за РТС је тај клиничко-болнички центар поново ушао у ковид режим и да су за један и по дан на лечење примили 225 пацијената. Бојим се да ћемо за мање од једног и по дана напунити све капацитете, поручује Стојановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Драгош Стојановић је навео да су током претходне ноћи имали 125 пријема.

„Паралелу ако повучемо између претходног пика и данашњег дана у 7 часова – у овом тренутку смо већ на 225 пацијената за један и по дан. У претходном периоду смо за један и по дан имали 175 пријема, што значи да је намање 30 или 40 одсто већи број заражених који су се јавили и да је изузетно велики број пацијената који је примљен у ових 36 сати“, додао је Стојановић.

„У овом тренутку имамо 225 пацијената, 360 је наш максимални број кревета. Ако смо 225 за један и по дан попунили, бојим се да ћемо за мање од један и по дан напунити све капацитете“, додао је Стојановић.

Поред тога, како каже, у претходном периоду је петнаестак пацијената било у јединицама интензивне неге, али да је сада 20 њих на интезивној нези, од којих је 10 интубирано.

„Према поставкама СЗО и искуствима из претходног периода сви се трудимо да пацијенте не интубирамо одмах и да их што касније ставимо на инвазивну вентилацију, међутим у овом налету имамо много тешких пацијената који су захтевали интубацију“, истакао је Стојановић.

На питање да ли је то због тога што грађани чекају са одласком у ковид амбуланту, Стојановић каже да је и то један од разлога, али и да је много већи број заражених.

„Порука свим нашим грађанима је да спроводе све мере – ношење маски, дистанцирање, али и недружење у већем броју. Вирус је ту, немамо лек за вирус, али морамо да лечимо компликације садашње и позне које ћемо тек лечити“, рекао је Стојановић.

Нагласио је да је веома важно да свако ко препозна симптоме одмах се јави у ковид амбуланту.

 

 

 

 

 

Извор: РТС