loading...
Свет

Донели су одлуку! СВИ КОЈИ СЛАВЕ НОВУ ГОДИНУ МОРАЈУ У КАРАНТИН! Ево о чему се ради!

Предложено је да та ограничења буду на снази од 23. децембра до 1. јануара, а да учесници буду у карантину пре и после прослава

Немачки региони затражили су да се на 10 особа ограничи број присутних из различитих породица током Божића и Нове године како би се избегло даље ширење корона вируса.

Међутим, деца младја од 14 година не би била обухваћена тим ограничењима, пише у предлозима о којима ће сутра бити речи на састанку представника региона и немачке владе.

Предложено је да та ограничења буду на снази од 23. децембра до 1. јануара, а да учесници буду у карантину пре и после прослава.

Савезна влада и покрајине ће такодје разговарати са верским заједницама о верским службама за предстојеће празнике како би се смањили контакти, наводи се у предлогу и истиче да треба избегавати верска окупљања.

Региони су такође против потпуне забране петарди и ватромета око 31. децембра, али се у предлогу истиче да би употреба пиротехнике требало да буде забрањена на трговима и прометним улицама како би се избегло веће окупљање, уз препоруку да се људи уздрже од коришћења тих средстава.

О тим мерама ће бити речи на сутрашњем састанку са канцеларком Ангелом Меркел која ће се потом обратити на конференцији за новинаре.

У Немачкој је до јуче регистровано 942.687 заражених корона вирусом од којих је 14.361 особа умрла од последица болести ковид-19.

Светска здравствена организација је јуче оценила да је прослава Божића у уском кругу, без великих породичних окупљања, “најбоља опција” у време пандемије.

 

 

 

 

 

 

Извор: (Еспресо.рс)

 

loading...