Свет

Донели су одлуку! СВИ КОЈИ СЛАВЕ НОВУ ГОДИНУ МОРАЈУ У КАРАНТИН! Ево о чему се ради!

Предложено је да та ограничења буду на снази од 23. децембра до 1. јануара, а да учесници буду у карантину пре и после прослава

Немачки региони затражили су да се на 10 особа ограничи број присутних из различитих породица током Божића и Нове године како би се избегло даље ширење корона вируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, деца младја од 14 година не би била обухваћена тим ограничењима, пише у предлозима о којима ће сутра бити речи на састанку представника региона и немачке владе.

Предложено је да та ограничења буду на снази од 23. децембра до 1. јануара, а да учесници буду у карантину пре и после прослава.

Савезна влада и покрајине ће такодје разговарати са верским заједницама о верским службама за предстојеће празнике како би се смањили контакти, наводи се у предлогу и истиче да треба избегавати верска окупљања.

Региони су такође против потпуне забране петарди и ватромета око 31. децембра, али се у предлогу истиче да би употреба пиротехнике требало да буде забрањена на трговима и прометним улицама како би се избегло веће окупљање, уз препоруку да се људи уздрже од коришћења тих средстава.

О тим мерама ће бити речи на сутрашњем састанку са канцеларком Ангелом Меркел која ће се потом обратити на конференцији за новинаре.

У Немачкој је до јуче регистровано 942.687 заражених корона вирусом од којих је 14.361 особа умрла од последица болести ковид-19.

Светска здравствена организација је јуче оценила да је прослава Божића у уском кругу, без великих породичних окупљања, „најбоља опција“ у време пандемије.

 

 

 

 

 

 

Извор: (Еспресо.рс)