Србија

ДР ДАРИЈА ОПОМЕНУЛА ВОДИТЕЉА: Ви сад не носите маску, овакав одговор од Филипа није очекивала

Др Дарија Кисић Тепавчевић, министарка и чланица Кризног штаба, гостовала је јутрос у јутарњем програму на ТВ „Прва“ код водитеља Филипа Чукановића.

Том приликом, Дарија Кисић Тепавчевић говорила је о тренутној епидемиолошкој ситуацији, те је у једном тренутку опоменула водитеља који током емисије није имао маску.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Прошло је више од осам месеци откако је корона вирус у нашој популацији, а ми изнова и изнова причамо једне те исте ствари кад је у питању превенција. То су мере које су и те како ефикасне и које спасавају животе. Више смо пута рекли да сви користимо маске. Ево и ви сад, Филипе, не носите маску – рекла је Кисић Тепавчевић.

На то је Филип Чукановић одговорио „да се њих двоје налазе на дистанци“, али је министарка додала:

– Јесмо на дистанци, али требало би сви у сваком моменту да носимо маске и да се понашамо као да смо потенцијални резервоари.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Filip Čukanović (@filipcukanovic)

Чукановић је након тога упитао да ли је у реду да, када су две особе на дистанци, једна носи маску, а друга не, што су, како је рекао, епидемиолози говорили до сада.

– Знате шта, зна се каква је могућност преносе када две особе носе маске, када носи само једна или ниједна. У сваком случају здрав разум вам говори да је много мања вероватноћа да се вирус не пренесе уколико обе особе носе маску – истакла је Дарија Кисић Тепавчевић.

У емисију се јутрос укључио и Драган Марковић Палма, који је недавно привукао велику пажњу гостовањем у јутарњем програму „Прве“, када је Филипу у студију показао један од борилачких захвата које практикује.

Он и Чукановић овом приликом присетили су се тог догађаја, те су се на ту тему нашалили и насмејали и гледаоце.

Извор: Блиц