Србија

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ! Премијерка Брнабић се хитно обратила грађанима! Ситуација је алармантна!

Фото: Јутјуб

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да је број заражених и преминулих од коронавируса у Србији данас још већи

– Број заражених и мртвих од коронавируса у Србији до 12 часова већи него јуче – рекла је Брнабић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је то изјавила приликом потписивања уговора са изабраним извођачем радова за реконструкцију КЦ Војводине.

– Дуго смо радили на овоме и захваљујем партнерима који су са нама од почетка и помажу нам да реализујемо целу идеју – рекла је председница Владе и додала да је све део много већег инвестиционог циклуса улагања у здравствени систем.

Захваљујући свим тим улагањима, Србија је способна да збрине све пацијенте данас, рекла је Брнабић и нагласила да је велики број болница пребачен у ковид систем, што не би било могуће да пре тога није толико улагано.

– Очекујем да ћемо у априлу моћи да отворимо реновирану Инфективну клинику, на чијој реконструкцији радимо. У току су и завршни радови на две посебне болнице, у Батајници и Крушевцу, које ће бити намењене искључиво за ковид пацијенте – додала је премијерка.

Министар здравља Златибор Лончар и извршни директор Конзорцијума „GH Holding“ Грегор Јернејц потписали су уговор о изградњи и реконструкцији Клиничког центра Војводине (КЦВ)

Радови у КЦВ обухватају реконструкцију и доградњу ламела Б и Ц Ургентно дијагностичког центра површине више од 33.000 квадратних метара, доградњу топле везе са постојећим клиникама у склопу КЦВ, као и техничких блокова са саобраћајницама и паркинзима.

У склопу ламела Б и Ц биће хируршки блок са 16 операционих сала, јединице интензивне и полуинтензивне неге и стационар са укупно 348 кревета.

Главни пријекат за тај клинички центар је завршен 2015. године, а грађевинска дозвола добијена октобра 2016. године.

За извођача радова на тендеру је изабран Конзорцијум „GH Holding“ из Љубљане и Делта Инжењеринг из Београда.

Извођач има рок од 30 дана да крене са припремним радовима, а рок за завршетак радова је 29 месеци од потписивања угвора између инвеститора и извиђача радова.

Потписивању уговора су присуствовали и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић и директорка КЦВ Едита Стокиц.

 

 

 

 

Извор: Тањуг