Свет

ИЗНЕНАДИО СВЕ! Бил Гејтс открио шокантну тајну о вакцинама! Ево шта се крије иза свега!

Власник компаније “Мајкрософт” и милијардер Бил Гејтс верује да ће „готово све“ вакцине против корона вируса које су у фази развоја бити спремне за употребу до фебруара 2021. године. Вакцине компанија Фајзер/Бајонтек и Модерна биће прве две које ће вероватно одобрити америчка Агенција за храну и лекове (ФДА), али Гејтс верује да ће се и остале вакцине – оне које произведе Астра Зенека, Џонсон и Џонсон и Новавакс такође показати као ефикасне.

– Готово све вакцине ће бити делотворне и то у високом степену. Мислим да постоји велика вероватноћа да се испостави да су све ефикасне и безбедне – изјавио је Гејтс за ЦНН и додао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако каже да је оптимиста, Гејтс упозорава да ће предстојећа зима многима бити тешка.

– Постоје оправдани разлози да будемо веома забринути у наредних шест месеци – рекао је он – преноси британски „Метро“.

Извештај саветничке организације САГЕ, који је наручила британска влада, оцењује да би, према „најгорем“ сценарију, ове зиме од ковида-19 могло да умре чак 85.000 људи у тој земљи. Извештај се заснива на предвиђањима да ће владине мере праћења контаката, самоизолације и карантина бити свега 40 одсто ефикасне у контролисању ширења вируса у јавности. Аутори ипак признају да постоји да је прави исход „веома неизвестан“.

Чак и у случају да мере буду укинуте, аутори извештаја позивају људе да буду разумни и да се не мешају с другима, осим ако је то баш неопходно. Сам Гејтс каже да ће Дан захвалности 26. новембра прославити без гужве, уз видео-конекцију с члановима породице. Он је позвао Американце да носе маске и поштују мере дистанцирања док вакцина не буде направљена.

– Потрудите се да нико из ваше породице не буде последња жртва ове пандемије док не стигне вакцина на пролеће, када ће бројке почети да падају – рекао је он.

 

 

 

 

 

Извор: (Еспресо.рс / Блиц.рс)