Србија

ИЗНЕНАДИО СВЕ! Метеоролог открио: Ево када нам стиже права зима и снег!

Метеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС да слабог снега наредних дана може бити само на планинама. Ако буде пахуља у нижим пределима, оне се неће задржавати јер је тло још топло, каже Тодоровић.

Недељко Тодоровић је, гостујући у Јутарњем програму, рекао да је температура јутрос у нижим пределима од 1 до 5 степени, што нису услови за снежне падавине.

еће задржавати јер је тло још топло, каже Тодоровић.

Недељко Тодоровић је, гостујући у Јутарњем програму, рекао да је температура јутрос у нижим пределима од 1 до 5 степени, што нису услови за снежне падавине.

“Слабог снега има само на планинама, али не би требало да буде озбиљнијих потешкоћа што се тиче снежног покривача”, навео је метеоролог РХМЗ.

Навео је да се пахуље неће задржавати у нижим брдско-планинским пределима јер је тло још топло.

Према његовим речима, наредних 10-15 дана нема озбиљног наоблачења и праве зиме, а у планинским пределима бар до прве седмице децембра неће бити снега.

Тек после 5. децембра, евентуално 10. може бити неког наговештаја снега, рекао је Тодоровић.

“Средином децембра постоји реална могућност да буде мало снежних падавина, немогуће је сада толико прецизно одредити”, напоменуо је метеоролог.

Сутра и наредних дана биће и ведро и облачно, ујутру слаб мраз, са температуром између -5 и нула.

У котлинама западне и југозападне Србије, источне и југоисточне Србије биће магле. Крајем седмице у кошавском подручју ветар.

Указао је да је немогуће тврдити да ли ће зима бити блага пошто је лето било благо.

 

 

 

 

 

Извор: РТС