Србија

ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ ДОКТОРКЕ ВУЧИНИЋ! Сад видимо нешто што нам говори да је вирус мутирао! ИЗА СВЕГА СЕ КРИЈЕ НЕШТО СТРАВИЧНО!

Клиника за пулмологију Клиничког центра Србије, која је од петка у ковид систему, била је попуњена пацијентима још у суботу увече, каже директорка те установе Виолета Михаиловић Вучинић

Како је рекла, у Клиници за пулмологију има 157 постеља и 14 респиратора, а клиника је препуна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Виолета Михаиловић Вучинић је навела да не верује да ће данас бити отпуста и да је њено мишљење да је овај налет вируса озбиљнији и страшнији од онога што су видели пролетос, јер сви пацијенти захтевају кисеоничку терапију.

– Оно што сам могла да закључим, то је моје лични мишљење на основу виђеног стања, да је овај талас тако озбиљнији и страшнији него пролетос. Ово су неке форме болести, са обостраним упалама плућа, сви такорећи, захтевају кисеоничку терапију. Ја мислим да је тај вирус мутирао, јер су то форме болести које до сада нису виђене, пролетос није било тако – казала је она и додала да су на клиници пацијенти од 20, 30 година па све до 1923. годишта:

Директорка Клинике за пулмологију КЦС каже да не зна да ли ће ови пацијенти имати неке последице, али да је из претходног таласа десетак, тринаест, па можда и 20 одсто пацијената који су долазили на контроле имало промене на плућима.

 

 

 

 

 

Извор: РТС