Србија

ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ: „Окупација вириса ће трајати до пролећа, а можда и лета“

Директор Клиничког центра Крагујевац Предраг Саздановић изјавио да ће окупација коронавируса у Србији трајати сигурно цело пролеће, а можда и до лета.

Саздановић је за РТС рекао да данас и Клиника за психијатрију улази у ковид систем, као и да су обезбеђене додатне количине кисеоника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Саздановић је, говорећи за Дневник РТС-а, рекао да ће се резултати примене нових мера видети за 10-15 дана.

„Порука да се поштују свуда и на сваком месту, брините о себи и свом здрављу и својој породици. Ово ће да потраје, доћи ће и вакцине али сви у својим главама да знамо да се спремимо. Окупација вируса ће трајати сигурно цело пролеће, а можда и до лета“, рекао је директор КЦ Крагујевац.

Наводи да је у КЦ Крагујевац хоспитализовано око 250 пацијената, од којих је 54 на интензивној нези. Због све већег броја пријема, и Клиника за психијатрију улази у ковид систем.

На Шумадија сајму смештен је 31 пацијент, од којих је троје и Крагујевца и 28 из Београда.

Углавном је реч о пацијентима са лакшом клиничком сликом, али, према Саздановићевим рецима, треба бити опрезан јер се ситуација брзо мења.

До краја недеље, додаје, биће и отпуста пацијената из Београда.

Саздановић указује да је потрошња кисеоника невероватна.

„За дан се потроши оно што се потроши за шест месеци. Оцекујемо да данас и сутра крене убацивање инсталације преко једне немацке фирме и да цемо за недељу дана бити стабилни“, рекао је директор КЦ Крагујевац.

Апеловао је на грађане да се обавезно јаве лекару ако примете симптоме. „Без обзира на гужве, сацекајте, будите пргледани и тестирани. Да пратимо котнакте. Све осим тога је опасно“, упозорава Саздановић.

 

 

 

 

 

Извор: РТС/ Тањуг