Србија

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ! Ово је Бајденов план за Србе! НИЈЕ ДОБРО!

Фото: Јутјуб

Публициста и историчар, проф. др Срђа Трифковић упозорио је да Србија од нове администрације медијски пројектованог председника САД Џоа Бајдена не може очекивати ништа добро.

Ентони Блинкен, за разлику од Хенрија Кисинџера, је тврди идеолог либералног интервенционизма.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је деведесетих година, док је још био у својим тридесетим годинама, у својству средње рангираног бироктрате био активни саучесник и велики заговорник америчких интеревенција на Балкану, пре свега у БиХ 1993. и 1995, а потом и против Србије на Косову и Метохији 1999. године.

Он је био велики заговорник током рата у БиХ да треба укинути ембарго на испоруку оружја муслиманима и бомбардовати Србе – подсетио је проф. Трифковић за Хепи телевизију.

Професор је рекао да се Блинкен руководи идејама Мадлен Олбрајт, а оне су (најпростије речено) – мешање у послове других држава.

То је човек који је почео да гради своју каријеру заговарајући антисрпске интервенције на Балкану. Србија од нове Бајденове администрације не може очекивати ништа добро – рекао је Трифковић и нагласио да би та администрација могла инсистирати на признању лажне државе Косово и на равизију Дејтона, а што би значило укидање Републике Српске.

Трифковић је додао да се и присталице Мила Ђукановића надају да ће са новом администрацијом направити закулисни марифетлук који би спречио долазак истинске алтернативе ДПС-у на власт.

 

 

 

 

 

Извор: (Новости.рс)