Србија

ЈУРИЋ ЗАТРЕСАО СРБИЈУ: Ево шта је рекао о одласку Вучића на сахрану Митрополита Амфилохија

Игор Јурић огласио се на друштвеним мрежама поводом одласка председника Србије Александра Вучића на сахрану Амфилохија у Подгорици.

Наиме, одлазак председника Србије Александра Вучића на сахрану митрополита Амфилохија у Подгорици очигледно је изазвао неодобравање и код људи мимо кругова цркве. На Фејсбуку се огласио и оснивач Фондације Тијана Јурић, Игор Јурић који је написао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Прво ти нацртају мету, на најгори могући начин пишу о теби, блате те, вређају и понижавају, праве од тебе издајника и злотвора народа свога, а онда покајнички пишу хвалоспеве, носе венце, клече над гробовима и целивају мртве. Они на небо и у историју, ви у понор сопственог зла.”

Оно што је написао односи се на турбулентни однос Александра Вучића и Амфилохија, као и на медијску хајку коју су против њега спроводили провладини таблоиди. То је за наш портал потврдио и Игор Јурић.

“Све је речено из самог статуса. Мислим да је сувишно било шта више објашњавати. Сви знамо колико су неки људи били вређани и понижавани и колико су били уопште окарактерисани као зло овог народа.”

На питање шта мисли о Вучићевом одласку на Амфилохијеву сахрану, с обзиром на то да су људи и таблоиди о којима говори у статусу познати као провладини медији блиски Вучићу, Јурић је одговорио:

“Мислим да то показује лицемерство. Лицемерно је данас говорити најгоре могуће о једном човеку, а сутра долазити и писати како је он херој овог народа. То је лицемерно. Међутим, није први пут да се то показало код нас”, рекао је Јурић за Нова.рс.

Како је Нова.рс раније писала, последњи сусрет Амфилохија и Вучића, догодио се 24. септембра у Београду, а том приликом разговарало се о ситуацији након избора у Црној Гори, односно на који начин да се спусте тензије и да председник Србије не утиче на формирање Владе.

Јавност је митрополита црногорског-приморског Амфилохија, због успешног организовања литија против црногорског Закона о слободи вероисповести које су биле увод у обарање режима Мила Ђукановића, почела да гледа као најзаслужнијег за пад Демократске партије социјалиста са власти после 30 година. Због тог успеха, многи су покојног митрополита видели као некога ко својим утицајем може да зада озбиљне главобоље и Вучићу у Србији.

Ђедо, како је прозван од стране верника и поштовалаца у Црној Гори, у неколико наврата је оштро критиковао Вучића, због чега су овдашње власти у њему виделе озбиљну претњу. Управо због тога је Амфилохије за живота, често био мета прорежимских таблоида.

Извор: Нова