Србија

КОН СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ! Инсистирали смо на усвајању ригорознијих мера, очекујем да их Влада Србије УСВОЈИ!

Епидемиолог Предраг Кон рекао је да је медицински део Кризног штаба инсистирао на усвајању ригорознијих мера и предлог доставио председници Владе Србије. Очекује да ће их Влада усвојити и да ће бити саопштене данас.

Доктор Предраг Кон је, гостујући у Београдској хроници на РТС, рекао да је на седници Кризног штаба медицински део инсистирао да се не може изаћи са састанка без ригорознијих мера и због тога је написан предлог који је достављен председници Владе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Очекујем да ће то данас да се званично саопшти – напомиње др Кон, који не жели унапред да говори о новим мерама, али наводи да су ригорозније од оних које су на снази.

Члан Кризног штаба оцењује да тешко може да се деси да Влада не прихвати нове препоруке.

Доктор Кон упозорава да се у Београду дневно открива више од 2.000 нових случајева, а практично се 20.000 дневно појављује.

– То је 10 пута више него што откривамо. – нагласио је др Кон.

„Кад би придобили младе, добили би борбу против ковида“
Коментаришући анкету која је спроведена у септембру, а према којој 41,5 одсто грађана није забринуто због ковида, а 31 одсто не носи маску, др Кон истиче да тражење начина како се приближити људим, поготово млађим, јесте велики изазов.

Са друге стране, ми стално причамо да смо много досадили. Мислим да недовољно шаљемо поруке. Можда то звучи парадоксално или можда нисмо одабрали поруке такве да оне буду јако пријемчиве – каже др Кон.

Сматра да су млади врло пријемчиви за све могуће поруке.

– Кад би успели да придобијемо младост, ми аутоматски добијамо и борбу против било какве инвекције, па и ковида 19 – закључио је др Кон.

О смрти и сахрани патријарха Иринеја

Епидемиолог је говорио и о смрти патријарха Иринеја и сахране најављене за недељу.

– Оно што ја морам да кажем је да је велики ризик у овој ситуацији, сам испраћај и сама сахрана. То је моја дужност – рекао је Кон.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс

Ознаке