Србија

КОН ШОКИРАО НАЦИЈУ: Је л’ неко мислио да ћемо послати силу на народ?

Београд — Епидемилог и члан Кризног штаба др Предраг Кон изјавио да сасвм сигурно имамо већи број заражених него регистрованих и да је непоштовање мера проблем свих нас.

Највише полемике изазвала је сахрана патријарха СПЦ Иринеја, а упитан да прокоментарише тај догађај и то да ли су се мере Кризног штаба поштовале, др Кон каже да, на основу онога шта је видео на телевизији, сасвим је сигурно да се мере нису у потпуности поштовале.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Тачно, мере се нису поштовале свуда, али значајним делом јесу. Не могу да стекнем увид само на основу преноса. Очигледно да су учињени напори да се мере поштују“, казао је он и додао:

„Непридржавање мера је проблем свих нас.“

На питање да ли је то разлог зашто је Кризни штаб говорио да је потребно мере увести одмах, а уместо тога почињу да важе у уторак, он је за ТВ Прва рекао да смо имали сахрану патријарха, па три дана жалости…“Не улазим ја у то, одлуке су донете и сви стоје иза њих“, рекао је он.

„Медицински део кризног штаба упорно ставља на дневни ред неке теме, али изгледа да то није присутно довољно у јавности“, каже даље др Кон.

Према његовим речима, изгледа да није довољно присутно у јавности то да Кризни штаб не чини само неколицина људи која се појављује на телевизији.

„Неки мсиле да је сила све. Једино што може да се ради је да се упорно говори да се избегавају и спречавају ризичне ствари, да се чувамо“, казао је Кон и напоменуо да је шокиран полемикама на друштвеним мрежама.

„Сила која је у рукама државе – не знам шта људи очекују? Је л’ мисле да ће неко силу да пошаље на народ? Мени је то несхватљиво“, казао је он.

Противник нам је вирус и бесмислено је губити енергију на препуцавања.

Оно што је било до сада, до сутрашњег дана, вероватно ће и то дати резултате. Донета је одлука, сад морамо сви стати иза ње. Медицински део кризног штаба упорно ставља на дневни ред неке теме, али изгледа да то није присутно довољно у јавности“, рекао је др Предраг Кон.

„Није значајно ко шта мисли, значајно је да дођемо до резултата.“

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92