Србија

КОРОНА ЈЕ ЕКСПЛОДИРАЛА! Цела Србија је жариште, а ево где је најгоре

Фото: Pixabay.com

Корона је експлодирала у Србији! И док смо на нивоу целе земље премашили бројку од 5.500 заражених, појединачно гледајући градове, готово да нема места које није постало жариште за себе. У томе наравно доминира престоница.

Београд тако броји чак 2.111 заражених, што је чак 38 одсто од укупног броја потврђених случајева. Друго место на неславној листи и данас је припало Новом Саду где је за 24 сата оболело 267 људи, док је у топ три и Крагујевац са 188 нових случајева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ситуација је изразито неповољна и данас у Панчеву где је забележено 165 новооболелих, а у Нишу их је један мање – 164 случаја. Следи Ваљево са 106, а округлу бројку од 100 новозаражених забележио је и Пожаревац који се до сада није налазио на овој листи.

Краљево и данас броји велики број случајева па их је у претходном дану 87, док је Зрењанин забележио 83 новоболелих, а Суботица један мање.

Врбас има 73 новозаражена пацијента, Чачак 70, док остали градови имају мање од те бројке.

Подсећамо, у последња 24 сата у Србији су на корона вирус тестиране 18.040 особе, њих 5.613 било је позитивно, док је нажалост преминуло 27 лица.

Према последњим подацима Министарства здравља и Института „Батут“ на респираторима у здравственим установама широм Србије налази се 182 пацијената.

Извор: Блиц