Србија

КОРОНА ПРЕСЕК ПО ГРАДОВИМА: Београд убедљиво најгори, а ово су нова жаришта

У Србији је поново забележено више од две хиљаде (2.181) нових случајева короне, а Београд и даље предњачи у броју заражених па је у последња 24 сата у престоници забалежено скоро половина (44 одсто) од укупног броја оболелих, односно, чак 969 случајева.

Најкритичније корона жариште у Србији је без премца главни град који сам бележи скоро 1.000 оболелих дневно, а епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон рекао је јутрос да очекује да ће тај број наставити да расте. Да је ситуација веома озбиљна у престоници оценио је и градоначелник Београда Зоран Радојичић који је данас изнео податак да је сваки пети тестирани био ковид позитиван.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одмах после Београда на листи корона жаришта је и Нови Сад који у последња 24 сата броји 157 заражених.

Следи Ваљево где је забележено 80 нових случајева заражавања, што је пораст у односу на јучерашњих 64. У свим општинама Колубарског округа број ковид позитивних се повећава, осим општине Осечина где јуче није забележен ниједан нови случај ковида.

Крагујевац који је у претходном периоду био у врху ове неславне листе, а онда се „изгубио“, поново се попео на високо четврто место са 65 заражених у последња 24 сата. Одмах после њега на листи је Краљево са десет мање нових случајева – односно 55 новооболелих.

Трећи највећи град у Србији – Ниш, се нашао на шестом месту данашњег корона пресека са 50 нових потврђених случајева. У стопу га прати Шабац са 42 заражена, а у врх листе је избила и Лозница са 33 новозаражених.

Остали градови у Србији у последња 24 сата забележили су мање од 30 новозаражених.

Подсетимо, у последња 24 сата на корона вирус у Србији је тестирано 12.480 особа, од којих је 2.181 имала позитиван налаз, док је нажалост преминуло 11 лица.

Ово, међутим, није рекорд по броју новооболелих пошто смо током јучерашњег дана имали чак 2.412 позитивних на корону.

Према последњим подацима Министарства здравља и Института „Батут“ на респираторима у болницама широм Србије се налази 57 пацијената.

За сутра је најављена нова седница Кризног штаба на којој ће се између осталог разговарати о алармантној епидемиолошкој ситуацији у Београду, али и о продужавању јесењег распуста за ученике основних школа.

Извор: Блиц