Србија

Кризни штаб заказао ХИТАН САСТАНАК, а из Србије стижу ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ СЛИКЕ (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Док се широм земље и даље бије битка са корона вирусом, пооштравају и уводе нове мере, из Златиборског округа, тачније из Сјенице, стижу слике које нису ни мало у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом у којој се налазимо.

Тамо је, судећи према фотографијама, са профила Сјеничке новине на друштвеној мрежи Фејсбук, одржана сахрана хаџије др Алије Махмутовића на којој је присуствовало, у тренутку овакве епидемиолошке ситуације, превише људи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Posted by Sjeničke novine on Недеља, 08. новембар 2020.

Грађани су формирали редове дуж улице, као и испред гробља, а самој сахрани присуствовало је неколико стотина људи.

„Наш хаџија је био узоран грађанин и џематлија. Позивао је на чињење добра које је и сам чинио. Његови говори су били инспиративни и продуховљени и никога нису остављали равнодушним“, наведено је уз једну од фотографија.

Posted by Sjeničke novine on Недеља, 08. новембар 2020.

Ништа ово не би било чудно и неуобичајено да тренутно не бележимо повећање броја заражених корона вирусом, а апели струке за поштовање мера су све чешћи.

Судећи по фотографијама не можемо да кажемо да су се мере овом приликом поштовале, истина је да одређен број људи носи маску, али како би били у потпуности безбедни потребно је да се сви штитимо.

Posted by Sjeničke novine on Недеља, 08. новембар 2020.

Подсећамо, у последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 8.299 особа, од чега је позитивно 2.112. Нажалост, преминуло је још 10 људи.

Извор: Блиц