Србија

Лоше вести! Данас можемо достићи цифру ОД 2.500 НОВОЗАРАЖЕНИХ! Ево шта нас чека после тога!

Рекорди по броју заражених од коронавируса ређали су се претходних дана, а према неком неписаном правилу уторак је црни дан када је реч о корони у Србији, те је претпоставка да данас можемо да достигнемо цифру од 2.500 новооболелих за само 24 сата

Да то није само претпоставка, већ да заиста може да нас сустигне такав сценарио упозорио је јуче и епидемиолог др Предраг Кон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ако смо у суботу за петак имали 980 новозаражених у Београду, ја сам за Београд рекао да за 10 дана можемо да дођемо до 2.000 заражених за 24 часа, за Србију је то знатно више – појаснио је он.

У данима пред нама ближимо се хрватском и словеначком сценарију, а ове две суседне земље су у правој корона катаклизми! Наиме, када се њихови рекорди „преведу“ на наш број становника, то би заправо значило да нам прети и више од 6.000 новозаражених за дан!

У сваком случају, ако је оваква слика о којој прича др Кон веома могућа само за Београд у наредним данима, онда је очекивано да већ колико данас пређемо 2.000 новозаражених за целу Србију и да дођемо чак до цифре од 2.500.

Зашто је уторак најцрњи дан

По неком неписаном, али устаљеном правилу уторак је дан када се бележи чак и до три пута више заражених него понедељком.

Да је то што понедљком имамо пад само варка, често је говорио др Предраг Кон, а ово је објашњења – како се викендом тестира мањи број људи мање је и заражених, а резултати обухватају временски период од 24 сата тако је логичан след да уторак буде црни корона дан.

Према последњим подацима, у Србији су јуче на коронавирус биле позитивне 802 особе. Ако ту вредност утростручимо по шаблону карактеристичном добићемо око 2.400 новооболелих за само 24 сата!

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс