Србија

Мариника Тепић тврди: “Кризни штаб” је приватна група за пропаганду! Ево шта се крије иза свега!

Први пут објављена Одлуке Владе у Службеном гласнику (петак, 30. октобра) о образовању Кризног штаба за сузбијање ковида, доказ је да смо све време били у праву када смо говорили да такозвани Кризни штаб не постоји и да је то само фантомска, приватна група Александра Вучића за пропаганду, изјавила је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

Тепић је у саопштењу истакла да је нова одлука Владе доказ да су се „сви чланови такозваног Кризног штаба месецима лажно представљали, свесно обмањивали грађане о стању епидемије зарад одржавања избора, због чега смо против њих поднели и киривичну пријаву“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Премијерка Брнабић, министар Лончар, лекари Кисић Тепавчевић, Кон и други отишли су и корак даље покушавајући пре неколико дана да се оправдају објаснивши да постоји некакав закључак од 13. марта о формирању Кризног штаба, иако он никада није објављен на сајту Владе, у службеним актима ни толико, а наводни примерак тог закључка објављен је тек пре неколико дана у таблоидима и то са ознаком ‘приватна архива’“, рекла је Тепић.

Потпредседница ССП-а сматра да је овај „накнадно произведени папир насловљен ’Закључак Владе’ чисто изигравање закона“, уколико се узме у обзир Закон о заштити становништва од заразних болести и надлежна Комисија у складу са овим законом, а не „измишљеним и незаконитим закључцима како Вучићу, Брнабићевој и Лончару падне на памет“.

„Своје несналажење у прикривању овог скандала нису ипак могли да сакрију, те након вишедневне пропаганде да објасне како је ‘Закључак’ о оснивању Кризног штаба право решење и да нема потребе да се игде објављује, само пар дана касније, у петак 30. октобра, ипак цео подухват преокрећу и сада објављују у Службеном гласнику први пут Одлуку о образовању Кризног штаба“, нагласила је Тепић.

„Да ситуација буде гора, ни ово није решење у складу са законом, али је свакако доказ да су Вучић и његова група ухваћени у лажи и покушају да по ко зна који пут обману људе искључиво због свог личног интереса и рејтинга“, додала је потпредседница ССП-а.

Тепић је изјавила и да очекује убрзану реакција тужилаштва на кривичну пријаву коју је поднела против чланова Кризног штаба због „угрожавања здравља и живота људи, услед чега је дошло до смрти више лица, а тиме и до тешког кривичног дела“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Данас.рс