Србија

МИНИСТАР МАЛИ ОБЈАВИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ! Ово ће обрадовати све грађане!

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да се потписивање Споразума између влада Србије и Француске односи на два пројекта – унапређење енергетске ефикасности у нашој земљи и почетак изградње метроа у Београду која ће, како је најавио, почети крајем следеће године

Након потписивања Споразума са француским министром за спољну трговину и економску промоцију Франком Ристером, Мали је на прес конференцији изјавио да је вредност тог споразума 581 милион евра и да ће највећи део тог новца бити издвојен за метро.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мали је навео да ће 127 милиона евра бити издвојено за пројекте унапређења енергетске ефикасности, а остатак, 454 милиона евра, за изградњу прве линије метроа.

Прва линија од Макиша до Миријева

Истакао је да ће линија метроа ићи од Макиша, преко центра града па до Миријева.

– Потписивањем овог Споразума ми испуњавамо и то обећање – рекао је Мали.

Мали је нагласио да су оба пројекта од изузетне важности за економски напредак Србије и додао да је изградња метроа и део плана „Србија 2025“ који је представљен крајем прошле године, а који је вредан 14 милијарди евра.

Просечна плата 900 евра

Подсетио је да су део тог плана и улагање у путну и железничку инфраструктуру, изградњу водоводне и канализационе мреже, за пречишћавање отпадних вода, како би, истиче, до 2025. године просечна плата у Србији била 900 евра.

Мали је навео и да је унапређење енергетске ефикасности дистрибутивне мреже један од главних извора раста економије.

Најбољи привредни раст

Подсетио је да међународне финансијске институције предвиђају да ће Србија имати најбољи привредни раст не само ове године, већ и следеће и 2022. године.

Министари Мали и Ристер потписали су данас Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Француске о сарадњи у области спровођења приоритетних пројеката у Србији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг