Србија

МИНИСТАРКА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ ВУЧИЋУ: Немате дозволу да посетите Косово док се не извините за геноцид

Министарка спољних послова и дијаспоре привремених приштинских институција, Мељиза Харадинај-Стубла, саопштила је да председник Србије Александар Вучић неће добити дозволу да посети Косово, све док се, како је навела, „не извини за геноцид почињен над народом Косова“.

„Нема дозволе за вас да посетите Косово све док се не извините за геноцид почињен над нашим народом и док одговорни за тај геноцид не буду изведени пред лице правде“, написала је Стубла на свом Твитер налогу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

​Како је навела „нико из Србије неће имати дозволу за посету Косово“.

„Понављам још једном јединствено и трајно за све будуће захтеве Вучића и осталих: Немате дозволу да посетите Косово осим ако не тражите опроштај за геноцид почињен над нашим народом“, поручила је Харадинај Стубла.

Министарство иностраних послова и дијаспоре Косова (МИП) је у суботу, 21. новембра, саопштило да неће дозволити посету председника Србије Александра Вучића Косову.

Петковић: Изјава Мељизе Харадинај Стубле кршење споразума

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да је изјаваМељизе Харадинај Стубле, манифестација политичког насиља и недвосмислено кршење споразума Београда и Приштине којима се регулишу посете званичника и слобода кретања, као и да је о томе обавестио релевантне међународне инстанце.

Петковић је навео да је она тиме још једном јавно разоткрила своју амбицију да буде актер дестабилизације прилика у региону и истовремено позвао представнике Албанаца у Приштини да своје „ретроградне јавне наступе и праксу сталног опструирања процеса нормализације“ замене модерном и конструктивном политиком.

Петковић је оценио да је, у атмосфери у којој су мржња и непријатељство према Србима и Београду доминантна политичка идеологија у Приштини, немогуће ефикасно радити на нормализацији односа.

„Подсећам да је Мељиза Харадинај имала и непристојне и неумесне коментаре током тродневне жалости за упокојеним патријархом Иринејем, и тада нисмо реаговали управо из поштовања према тузи и болу нашег народа, али њено необуздано понашање се више не може толерисати“ , рекао је Петковић.

Извор: sputniknews