Србија

Напад на доктора Кона, и то у близини ковид болнице

УВРЕДЉИВИ графит антисемитског садржаја, усмерен против епидемиолога др Предрага Кона, освануо је јутрос на фасади стамбене зграде на новосадском Новом насељу.

Засад непознати креатор увредљиве поруке спрејом је исписао „Др Кона на колац“ а испод текста нацртао и прецртао Давидову звезду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тај срамни чин осудио је градоначелник Милош Вучевић и од надлежних органа затражио да што пре установе ко је одговоран.

– Као градоначелника Новог Сада, али првенствено као човека, дубоко ме је узнемирио увредљив графит антисемитског садржаја против једног од хероја нашег времена др Предрага Кона и целе јеврејске заједнице.

Сигуран сам да је то дело болесног појединца, који на овако сраман начин велича тоталитарни режим и холокауст, и то у нашем Новом Саду који је претрпео огромне жртве од стране фашиста и постао светионик толеранције и мирног суживота. Та љага ће под хитно бити опрана са новосадске фасаде. Али захтевам од надлежних органа да што пре установе ко је одговоран за овај вандализам.

Апелујем и на целокупну јавност да осуди овакво понашање, да не дозволимо ни један такав атак на људско достојанство. Очекујем да будемо јединствени у томе, да бранимо и чувамо нашу Србију од фашизма – нагласио је градоначелник Вучевић.

Извор: Новости

 

Ознаке