Србија

НАРОД СЕ ДИЖЕ, ПОЧИЊУ ПРОТЕСТИ У БЕОГРАДУ: Не можемо да издржимо Корона мере!

Прекипело…

Удружења предузетника, туристичких агенција, угоститеља, фриленсера, музичара најавили су за 2. децембар протесту испред Министарства финансија због отежаних услова за рад који су последица анти-корона мера.

Удружење радника на интернету (УРИ) придружиће се “протесту упозорења” који организују “Заштитник предузетника и привредника Србије” и Удружења туристичких агенција Србије (УТАС), који је најављен за 2. децембар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Желео бих у име удружења да се огласим да након што смо размотрили и услагласили се, ми ћемо подржати протест… Молим вас само да се придржавати мера и видимо се у среду”, написао је председник УРИ Миран Погачар.

У протесту који ће почети у 12 часова испред Министарства финансија и Министарства привреде учествоваће представници угоститељства, туризма, фриленсера, ивент индустрије, музичара и осталих привредника, саопштили су организатори.

Они наводе и да “до данас није одговорено на многобројне захтеве малих домаћих привредника”, као и да се у исто време промовише “Бела књига” и стране инвестиције које се финансирају њиховим новцем.

“Дошло је време за уједињење мале домаће привреде, јер смо ми носиоци економије наше земље”, наводи се у њиховом саопштењу.

Извор: Нова Економија