Србија

НАШ ЧУВЕНИ ГЛУМАЦ ИМА ВАНБРАЧНОГ СИНА: Младић се огласио и открио тајну

Фото: Фејсбук принтскрин

ПРОСЛАВЉЕНИ глумац Стево Жигон, који је преминуо 2005. године, пре 48 година добио је ванбрачног сина Вида, који се сада први пут јавно огласио.

Вид Жигон, који живи у Словенији, своју исповест објавио је путем једне Фејсбук странице, а прича је многима натерала сузе на очи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Године 1971. Стево Жигон је дошао у Љубљану, где је у љубљанској драми режирао Пигмалиона. Елзу Дулитл глумила је моја мајка Мета Вранич, тада веома млада, лепа и талентована глумица. Могло би се рећи, да сам се нехотице догодио као производ једне кратке романсе, између великог глумца и моје мајке, која се одлучила за мене упркос ситуацији, у којој је било очигледно, да ће се мој отац вратити кући у Београд, где је имао већ фамилију. Ја сам то сазнао, када сам имао 15 година, али нисам хтео да га потражим, иако је и он знао за мене, првенствено због тога јер сам имао очуха, који ме посвојио још као дете, а и због тога јер нисам знао како ће реаговати његова фамилија – почео је своју исповест ванбрачни син чувеног глумца.

– Кад сам сабрао довољно снаге да га коначно упознам било ми је 28 година. Одмах сам отишао у Београд, где су ме дивно примили, иако ниједан од чланова породице осим Стеве није знао да уопште постојим. Наредних пет година, од 2000. до 2005. године, кад је преминуо, долазио сам к њему у Београд и то су били изванредни тренуци, који се не могу заборавити. Један дан пре његове смрти он ме звао у Љубљану и питао ме да ли могу да му опростим што није хтео да ме пронађе, и кад сам му казао да га волим изгледало је као да је то једино што још треба да зна пре него нас остави. Још увек сам у блиском контакту са његовом ћерком Иваном Жигон, која је била и код мене у Љубљани. Иначе се од детињства бавим поезијом, зато сам написао песму о свом оцу Стеви Жигону, која је оригинално написана на српском језику. Укључена је у моју трећу књигу Метаморфозе (која је баш због тога билингвална, моје песме је превела позната песникиња и моја велика пријатељица Ана Ристовић), која је заправо читава посвећена моме оцу. Сада ми је 48 година и имам три сина, који су сви веома талентовани за уметност. Живим близу Љубљане у Словенији – поручио је Вид Жигон.

Извор: Новости