Србија

НИЈЕ ДОБРО! Биће преко 2.000 новозаражених данас! Кон упозорио: Почело и по школама! Ево шта следи!

Београд — Премијерка Србије изјавила за ТВ Прва да ће у Србији данас бити забележено преко 2.000 новозаражених. Др Кон упозорио и да се погоршава ситуација у школама.

„Данас ћемо имати преко 2.000 новозаражених, прећи ћемо и ту бројку од 2.000. Молба још једном и велики апел нашим људима да носе маске и да прате све препоруке и да много боље имплементирамо мере које су сада на снази“, рекла је она за телевизију Прва.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њеним речима, у Београду ће бити преко 1.000.

Истовремено, члан Кризног штаба, епидемиолог дер Предраг Кон каже да је тренутна епидемиолошка ситуација у главном граду таква да је број заражених 10 пута већи него што кажу бројке, те да ће Београд бити место из кога ће се вирус расејавати на друге стране.

„Налазимо се у недељи кад је вирус врло активан у Београду, то ће бити и следеће недеље, без обзира какве буду бројке. Још увек имамо тенденцију даљег погоршања. Имамо два пута више регистрованх у школама него што је било претходних недља, и ту уочавамо погоршање. Београд је тренутно место из кога ће се вирус расејавати на друге стране, и то ће трајати. Број случајева траба множити са 10. Много је асимптоматских“, рекао је др Кон гостујући у јутарњем програму „РТС-а“.

 

 

 

 

 

Извор: Б92