Србија

НИЈЕ ДОБРО! Дачић открио: ЕВО ЗАШТО АЛБАНЦИМА ОДГОВАРА ПОБЕДА БАЈДЕНА

Фото: Јутјуб

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић рекао је данас да ће Србија испуњавати све обавезе из Вашингтонског споразума који је потписала с Приштином, уз посредство администрације председника САД Доналда Трампа.

„Ми смо једна озбиљна држава и оно што смо ми потписали, радићемо на томе. Да ли ће нека друга страна оспоравати оно што је потписано? Могуће је. Могуће је да Албанци мисле да ако је Бајден победио, неће морати да испуњавају то што пише у споразуму“, рекао је Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да ће Србија имати конструктиван став и свакако ће радити на даљем примењивању Вашингтонског споразума.

У уторак о ребалансу буџета

Скупштина Србије у уторак ће по хитном поступку расправљати о предлогу ребаланса буџета, а потом ће се пред посланицима наћи и предлог о изменама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести, најавио је предскедник Скупштине Ивица Дачић.

Дачић је рекао да је циљ да се поштују мере које је прописао Кризни штаб, односно Влада Србије.

Како је навео, те мере подразумевају казне за појединце, али и за правна лица која не поштују прописе, односно крше оно што се прописује као обавезна мера.

„То мора све тако, иначе бисмо ушли у још већи круг броја заражених. Најважније је да заштитимо живот сваког човека“, поручио је Дачић.

Он је поново апеловао на грађане да се поштују мере, јер ће само уз поштовање мера моћи у некој догледној перспективи да се изађе из овог проблема.

„Иначе ризикујемо животе свих људи“, упозорио је Дачић.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Тањуг