Србија

Никоме се неће свидети! ОВО ЈЕ БИЛА ГЛАВНА ТЕМА НА СЕДНИЦИ КРИЗНОГ ШТАБА! Тиче се једне забране!

Србија и даље чека нове мере које ће бити донесене како би се спречило ширење корона вируса. Коначна одлука биће позната у 15 часова.

Полицијски час није чаробно решење и то није била тема данашње седнице Кризног штаба. Али јесте била тема да се прекине контакт. Прекид контаката једини је лек за смањење бројки, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар на уручењу опреме и санитетских возила нашој земљи од стране Уједињених нација за развој (УНДП).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У вези са евентуалним мерама казао је и да се ситуација процењује на дневном нивоу, те да је „вирус ушао у породицу“.

– Ситуацију процењујемо на дневном нивоу, буквално за сутрадан. Зависи од бројева. Налазимо се у фази да је вирус ушао у породицу. То је велика разлика у односу на оно што је било у претходном периоду – додао је.

Говорећи о ситуацији у болница, Лончар је најавио да ће и Нишка бања постати део ковид система.

Од јутрос цела пулмологија и грудна хирургија КЦС прешле су у ковид систем. Од јутрос смо отворили целу пулмологију и грудну хирургију у Клиничком центру. Пацијенте са грудне смо пребацили на кардиологију, а са пулмологије на Интерну Б. И Нишка бања биће претворена у ковид болницу. Такође, болница у Лесковцу ће бити спремна за пријем. Имамо довољно места у привременим болницама у Нишу и Крагујевцу. Проблем је у Београду – рекао је Лончар.

Министар здравља се осврнуо и на ситуацију у вези са вакцинама за грип.

– Имамо довољно вакцина за сезонски грип. Још 200.000 доза тек стиже наредних дана – рекао је.

Подсећамо, данас је одржана седница Кризног штаба на којој је било речи о могућем увођењу нових мера. Које мере би могле да буду уведене биће позанто након 15 часова, према речима премијерке Ане Брнаби. У Србији је јуче забиљежен највећи број заражених од почетка пандемије, и то 6.109, а преминуло је 29 људи.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг