Спорт

НОВИНАР ШОКИРАО СВЕТ! Доналд Трамп је као Новак Ђоковић!

Познати новинар листа „Спортс илустрејтед“ Џон Вертхајм изазвао је полемику усред председничких избора у САД, упоредивши актуелног председника Доналда Трампа са најбољим тенисером света Новаком Ђоковићем.

Доналд Трамп бори се за још један мандат у Белој кући, али тренутно није у тако повољној ситуацији пошто (за сада) Џо Бајден има више електорских гласова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пријатељ ми је написао да је Трамп кренуо Ђоковићевим путем када је победио 2016. године, изгубивши у укупном збиру гласова за 2,1%. Ако Трамп сада победи, то ће бити еквивалент пораза од 6:1 у сетовима. Као што тенисери знају – што је на болан начин осетио и Федерер – не добијаш много већа признања за победу од 6:1 у сетовима у односу на 7:6- написао је Верхајмп.

Шта је тачно Вернхајм мислио овим?

– Само мали Симпсонов парадокс. Тенисер може да освоји мање гемова и да опет добије меч, као што и председнички кандидат може да освоји мање гласова – и опет добије више електорских, а да опет победи на изборима- додао је новинар и појаснио да није желео да „уплете“ спортисте у ово, иако је било јасно да је мислио на финале Вимблдона из 2019. године.

Тада је Федерер добио други сет 6:1, а Ђоковић сва три у тај-брејку, посљедњи послије великог преокрета када је био суочен са меч лоптама (13:12), и то све док је публика била на страни Швајцарца, који је покушао да дође до 21. Грен слема.

Ипак, навијачи Ђоковића су му веома замерили на поређењу, истакавши да је по карактеру требало да упореди Трампа и Федерера.

 

 

 

 

 

Извор: Република