Здравље

Обратите пажњу! Докторка упозорила: Ово је симптом за који никад не бисте помислили да указује на корону!

Докторка открила један необичан симптом!

Кардиолог и директорка КБЦ Бежанијска коса др Марија Здравковић објаснила је, гостујући у емисији „150 минута“ на ТВ Прва, које то симптоме многи људи не повезују са короном, а требало би.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Велики проблем је што људи када осете те прве симптоме не помисле на корону, већ помисле да је реч о неком другом вирусу. Приметили смо да има доста пацијената који су добили болове у кичми, па су се чак и јављали физијатру због тих болова, да их је одједном ушинуло, да их боли кичма… То врло често буде корона. Она данас тако напада, ми знамо да не напада само плућа, већ мишиће, нерве, тај локомоторни систем, И онда се одједном осете болови по целом телу, малаксалост, премор“, истакла је др Марија Здравковић.

Пацијенти наводе и умор и поспаност као симптоме на које нису у почетку обраћали пажњу, а који јесу најавили корону.

„Не знам шта је већ данима сам толико уморан, по цео дан ми се спава и осећам бол у целом телу (навела је изјаву пацијента). Ствара се утисак да је неко преморен, а уствари су то све симптоми короне“, додала је и истакла да најчешће наведени симптом – повишена температура не мора да буде знак вируса.

„Имамо пацијенте који дођу када имају температуру, што је веома савесно према себи и другима, и ми их тестирамо и прегледамо и то не буде корона. Има и других вируса. Али оно што је битно, због себе и других је следеће- апсолутно се изоловати из породице, колектива и носити маску све време. Јавити се у амбуланту, а морам да кажем да имамо аполутно добро организоване ковид амбуланте“, поручила је.

 

 

 

 

 

 

Извор: žena.rs