Регион

ОНИ СУ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ! Комплетан Кризни штаб поднео оставку! Хаос у региону!

Сарајево — Кризни штаб Кантона Сарајево упутио је јутрос писмо Влади и министарству здравства у којем тражи да хитно буде разрешени с ових дужности.

Како преноси Аваз, писмо са тим захтевом потписали су сви чланови кризног штаба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Уважавајући чињеницу да је Скупштина Кантона Сарајево на седници одржаној 03.10.2020. године закључком обавезала Владу Кантона Сарајево да формира нови састав Кризног штаба Министарства здравства Кантона Сарајево, који треба да буде именован искључиво од седам чланова и то обавезно од једног епидемиолога који ће бити на челу Кризног штаба, инфектолога, генетичара и пулмолога, те остала три члана, молимо Вас да одмах приступите разрјешењу актуелног састава Кризног штаба Министарства здравства Кантона Сарајево и именовање новог састава у складу са закључком Скуштине Кантона Сарајево“, стоји у писму.

Како је наведено, „у складу са тим, уважавајући актуелну ситуацију и чињеницу да је Скупштина Кантона Сарајево недвојбено наложила експлицитно Влади Кантона Сарајево састав Кризног штаба, као и број чланова, актуелни Кризни штба сматра да је именовање потребно извршити без одлагања како би здравствени систем у Кантону Сарајево функционисао несметано у тренутној епидемиолошкој ситуацији“.

 

 

 

 

 

Извор: Аваз