Србија

Ово морате знати! Многи ће за празнике назад у Србију: Какве мере да очекују на граници?

Фото: јутјуб

Пред празнике, многи држављани Србије који живе ван земље кренуће назад да посете рођаке. За сада нема никаквих посебних мера за улазак.

Епидемиолог и члан кризног штаба Бранислав Тиодоровић истакао је јуче после седнице Кризног штаба да се о тој теми ипак размишља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Требало би увести мере, а то је обавезан негативан ПЦР тест, односно антиген Игг позитиван што значи да је неко прележао корону и да има имунитет. То се прилично ради у Европи и требало би и ми да уведемо“, рекао је Тиодоровић за Блиц.

„Таква је ситуација, нема нам друге, да ће током свих ових празника бити свега, људи хоће и даље да путују, могуће је и да ће наши људи доћи за празнике. Што се тиче странаца ту морамо да појачамо мере, то сигурно, с тим што ја бих то увео и за наше људе који раде у иностранству а који ће долазити у Србију“, додао је.

Како каже, здравствени надзор још увек је на снази, па тако сви који долазе из БиХ, Црне Горе, Македоније и Хрватске, требало би да добију упутство на граници, или да попуне образац који добију, на основу ког се утврђује да ли да се јаве у ковид амбуланту.

Др Предраг Кон је такође рекао да би ово могла да буде једна од опција у разматрању, али да би о њој требало добро размислити, нарочито ако се 100.000 људи или више одједном врати.

 

 

 

 

 

Извор: Б92