Србија

ОВО СЕ НИКОМЕ НЕЋЕ СВИДЕТИ! Члан Кризног штаба упозорио: „Пооштраваћемо мере ако се ситуација погорша“

– На сатном нивоу разматрамо ситуацију, ако дође до већег погоршања стања, пооштраваћемо мере, друге нам нема – истакао је данас др Мијомир Пелемиш, инфектолог и члан Кризног штаба за борбу против ковида.

Овако, нагласио је након разговора са директорима ковид болница, којем је присуствовао и министар здравља Златибор Лончар, здраврстени систем не може да издржи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Све је већи број хоспитализованих, на инфективним негама, све већи број умрлих. Тај број се стално повећава и све више ће се повећавати ако не поштујемо мере које тражимо, а то није тешко. Маска и маска стално, мора да буде саставни део гардеробе, свуда маска! – нагласио је др Пелемиш.

То се, каже, примењује у целом свету.

– Не знам зашто је то код нас тешко да се носи, па чак и на отвореном простору. Радите то, видите каква је ситуација, неће имати ко да нас лечи. Кризи штаб ће стално разматрати на сатном нивоу ситуаицју, ако дође до већег погоршања пооштраваћемо мере, друге нам нема – истакао је.

Стевановић: Само поштовање мера може да нас спаси

Директор Инфективне клинике КЦС Горан Стевановић рекао је данас да за корона вирус још увек нема вакцине и лека, те да једино превентивне мере могу да спрече ширење болести.

– Ми смо са Инфективне клинике ноћас слали пацијенте за Нишку бању, у Крагујевац… Нема довољно здравствених радника да оплуже оволики број болесника. Једино можемо сви заједно поштовањем мера, држањем дистанце да спречимо даљу трансмисију болести – рекао је Стевановић.

Он је нагласио и да можемо да дођемо и до тога да немамо довољно кревета и здравствених радника који ће да брину о пацијентима.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс