Спорт

ОВО СМО СВИ ЧЕКАЛИ! Новак Ђоковић за ИСТОРИЈУ: Србин изједначио Сампрасов рекорд! Ево о чему је реч!

Сада и званично – Новак Ђоковић се великим словима уписао у историју светског тениса! Оборио је још један рекорд – изједначио се са својим идолом Питом Сампрасом по броју недеља проведених на врху АТП листе.

Једини који је могао да угрози Новакову позицију био је Рафаел Надал, услов за то је био да догура до краја турнира у Софији, али како се није ни пријавио за то такмичење, Ђоковић је аутоматски осигурао прво место најбољих тенисера света за крај ове године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Други рекет планете је донео одлуку да не игра у престоници Бугарске, те је тако омогућио Ђоковићу да поново испише историју „белог спорта“. Наш ас ће тако шести пут годину завршити као најбољи тенисер света и по томе се изједначио са легендарним Американцем Питом Сампрасом.

„Пит је неко на кога сам се угледао као мали, а изједначити управо његов рекорд је остварење сна. Наставићу да се трудим да будем још бољи, надам се и још успешнији и да ћу обарати још рекорда у спорту који волим свим својим срцем“, говорио је својевремено Ђоковић.

Честитке најбољем тенисеру света на овом подвигу стижу са свих страна.

 

 

 

 

Извор: Курир.рс