Свет

ОВО СУ СВИ ЧЕКАЛИ! Ево када ће почети вакцинација против короне!

Грађани ЕУ ће бити први вакцинисани до краја децембра ове године

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен најављује да ће први грађани Европе бити вакцинисани против Ковид-19 већ пре краја децембра ове године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лајен је у свом говору пред Европским парламентом упозорила да и поред „светла на крају тунела“ не сме бити брзог попуштања мера уведених против ширења вируса.

– Ситуација са пандемијом и даље озбиљна. Са скоро 3.000 смртних случајева дневно, ковид-19 је био узрок смрти број један у ЕУ прошле недеље. Болнице су и даље под притиском, знам да власници радњи, бармени и конобари желе укидање ограничења, али не смемо понављати исте грешке. Пребрзо и превише опуштање ризикује трећи талас после Божића – поручила је фон дер Лајен.

Урсула фон дер Лајен наглашава да ће овај Божић у ЕУ бити другачији и тиши, али да има и добрих вести.

– Европска комисија је до сада осигурала уговоре са шест компанија. Први европски грађани могли би се већ вакцинисати пре краја децембра. Напокон је светло на крају тунела – каже фон дер Лајен.

Она је позвала земље чланице да одмах припреме логистику за распоређивање милиона доза вакцина што подразумева милионе шприцева, хладна складишта, организацију центара за вакцинацију и обуку особља.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: SrbijaDanas.com/Nezavisne