Србија

ПЕЛЕМИШ СЕ ХИТНО ОБРАТИО НАЦИЈИ! Ситуација је алармантна, не сме се чекати 14 дана! Ево шта следи!

Седница Кризног штаба заказана је за сутра у 9 часова

Члан Кризног штаба за борбу против корона вируса, инфектолог Мијомир Пелемиш изјавио је да се не сме чекати да прође 14 дана да би се анализирао ефекат недавно донетих мера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Много пре 1. децембра, већ данас или сутра, морамо да анализирамо, и то не ефекте мера, него епидемилошку ситуацију, и ако не видимо побољшање, да одмах пооштримо мере“, рекао је Пелемиш.

Он је истакао да је корона вирус подједнако опасан за све узрасте, без обзира на пол, а да је разлика само у исходу болести.

„Сви могу да се заразе и свако ко је заражен може да премине услед компликација. Нама су од ковида умирали млади, срећом не и деца, али извештаји из САД показују да је тамо ковид био фаталан за више од 100 малишана“, упозорио је Пелемиш.

Заоштравање мера могло би да значи додатно скраћивање радног времена угоститеља и трговаца, преоријентацију на рад од куће, ограничавање броја људи у јавном превозу и повећавање дистанце, што би онда значило да у локалима мора да се обезбеди више од садашња четири метра квадратна по човеку.

Већ сад смо у ситуацији да у болнице сваког дана мора се смести 1.500 нових пацијената са ковидом.

Иначе, седница Кризног штаба заказана је за сутра у 9 часова.

 

 

 

 

 

Извор: (Курир.рс/Новости)