Србија

Потпуни хаос! КОД БУЈАНОВЦА НАЂЕНЕ ВЕЛИКЕ КОЛИЧИНЕ ОРУЖЈА! Ево шта се дешава!

Приликом радова на прегледу терена који се изводе на територији општине Бујановац 14. новембра радник фирме која ради на разминирању подручја општине Бујановац у координацији са центром за размињавање пријавио је полицији да је пронађена већа количина наоружања и минско експлозивних средстава.

Како се незванично сазнаје, оружје припада Ослободилачкој војсци Прешева, Медвеђе и Бујановца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тада је пронађено осам пуњења за ручни минобацач „Оса“, једна противтенковска мина, врећа нитроглицерина, три сандука муниције и један уређај за праћење.

Сутрадан формирана је екипа надлежних из полиције и војске, који су извршили увиђај и констатовали да је за сада непозната особа или више њих у атару села Кончуљ које је на административној линији са Косовом и Метохијом, у месту званом Сингрит испод стене у шупљини сакрили разну врсту наоружања.

Мало је рећи да су људи који су овај посао радили били шокирани када су пронашли 9 контејнера са ракетом за ручни ракетни бацач М79 „Оса“ 137 муниција за бацач граната „Зоља“, једну противтеконску мину, један оптички нишан, 1436 муниције разног калибра, као и маскирну униформу у фази распадања.

О свему је обавештено Више јавно тужилаштво у Врању.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: (Курир.рс/Објектив)