Србија

Потпуни хаос! Приштина тражи да Хаг саслуша Дачића! Ево о чему је реч!

Секретар Социјалдемократске иницијативе (НИСМА) Биљал Шерифи затражио је од председнице Специјалног суда Екатерине Трендафилове да разјасни да ли се припремају оптужнице против српских представника, наводећи да би тај суд требало да саслуша и председника Скупштине Србије Ивицу Дачића.

Шерифи је на конференцији за новинаре оценио да би Специјални суд требало да саслуша и друге српске званичнике, међу којима и Радомира Марковића, објавила је приштинска „Коха“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„На основу изјаве Екатерине Трендафилове која је рекла да ће свако ко је починио злочине одговарати, НИСМА тражи од тужилаштва да разјасни да ли је постојала сарадња са Специјализованим већима“, навео је Шерифи и упитао је и колико је досијеа тужилаштво послало канцеларијама Специјалног суда.

Како је рекао, НИСМА тражи од Трендафилове да разјасни да ли припремају оптужнице против српских представника, јер су изјавили да ће третирати злочина без разлике.

„Захтевамо дела, а не само речи, ако њихове намере нису само пропаганда“, додао је Шерифи.

Лидер НИСМА Фатмир Љимај био је међу високим личностима „ОВК“ поменутим у оптужници за ратне злочине против Хашима Тачија, Кадри Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа Сељимија, пренео је Танјуг.

 

Извор: rs.sputniknews.com